SkiFood är i mångt och mycket en mans dröm som han älskar att dela med er. Företaget grundades av Bengt Anderson. Han är en svensk skidlärare med ISIA-status sedan 1993 samt en diplomerad Hälsopedagog med inriktning på lustfylld kost & motion, hälsofrämjande yttre & inre ledarskap.

Han har jobbat som Kock med meriter från några av Europas mest kända restauranger, så som Sea Grill, 2 stjärnor i Guide Michelin, Restaurant One-O-One, vinnare i kategorierna “Londons bästa nykomling" 1996 (AA) och “Londons bästa fiskrestaurang 1998”(AA).


SkiFood Inn

Pensionatet vid Vasaloppsstarten i Transtrand har Bengt Andersson vuxit upp med och tagit över efter sina föräldrar. Pensionatet har funnits i familjen Anderssons ägo sedan 1981 och drivs nu vidare av sonen Bengt Andersson och sambon Ann Lind.

Bengt berättar...

"Jag har utbildat mig genom Sveriges Professionella Skidskolor och är grundare av SKIFOOD. 1990 flyttade jag till Sälen och har sedan dess arbetat på de flesta skidskolor på fjället. Mellan åren 1994 och 2000 arbetade jag utomlands, bl.a. i Norge, Belgien och England.
Mellan åren 2005 och 2010 ägde jag och drev Gunnarsgården på Sälfjällstorget. Där lade jag grunden för konceptet att laga mat och åka skidor med mina gäster på ett mer personligt sätt. Det har jag fortsatt med i SKIFOOD som jag utvecklade 2010. Jag älskar spänningen i att träffa nya människor och ge dem en totalupplevelse i både matlagning och skidåkning. Direktkontakten med gästerna gör att resultatet blir perfekt. Ingen lämnar varken bordet, skidspåret eller skidbacken missnöjd."

Han fortsätter...

"Ingenjören som blev skidlärare, kock och hälsopedagog när jag insåg att livet är kort. Det gäller att ha kul! Jag lever min dröm genom att åka skidor, laga mat och ägna mig åt lustfylld hälsa! Det har blivit både mitt levebröd och min livsstil. Det bästa som har hänt mig är min dotter Sonja. Hon är levnadsglad och jag hoppas att hon är och förblir lycklig hon också."

Sammanfattning

SKifood & SkiFood Hostel ligger närmast vasaloppsstarten. SkiFood erbjuder logi, mat, träning, friluftsliv, upplevelser och en unik närhet till Vasaloppsstarten. Du/Ni med åklust som älskar fysisk aktivitet, dig vill vi ha som kund!

Välkomna!