Vi på SkiFOOD gillar alla som verkar för att intresset för frisksport och friluftsliv ska växa. En sån aktör, som förtjänar vårt beröm, är Outnorth.se . Skandinaviens ledande e-handel inom outdoor med kläder, skor och utrustning för livet utomhus. Utifrån ett noga utvalt sortiment och med inspiration från experter inom outdoor vill Outnorth att fler människor ska få uppleva glädjen och allt det positiva i att vistas utomhus. Med över två miljoner besökare varje månad och massor av produktnyheter varje dag sprider Outnorth vidare det senaste inom bland annat friluftsliv, jakt, uteträning och vinteraktiviteter.


Inget liv att sitta inne!

De vill alltså inspirera fler människor till att vistas utomhus, för de vet att det är nyttigt och härligt på så många plan. Missionen är ”We bring happiness to people by taking them outdoors.” Detta kan de inte göra ensamma, så de samarbetar med två av Sveriges största organisationer inom friluftsliv – Friluftsfrämjandet och STF.  I Småland gör sig närheten till naturen alltid påmind och de testar gärna sina produkter här på hemmaplan. De vill som sagt inspirera fler människor att vistas utomhus och det kommer tydligt fram i deras sortimentsval.

Outnorth säljer brands...

Bland de mest kända varumärkena finns Haglöfs, Fjällräven, Hilleberg, Urberg, Lundhags, Bergans, Houdini, Silva, Trangia, Klättermusen, Didriksons, Norröna, Marmot, Salomon, Thermarest, Arcteryx och Gerber med flera.

Kalmars Kommissionsaffär blev Outnoth

Outnorth hette från början Kalmar Kommissionsaffär och grundades redan 1926 i centrala Kalmar. På den tiden fungerade affären lite som en pantbank, men utvecklades sedan till att bli en butik för arbetskläder och friluftskläder. 1999 blev butiken en fullfjädrad outdoorbutik under namnet Naturbolaget. 2002 öppnades Naturbolaget även i Växjö och 2005 började de med e-handel. Numera bär både e-handeln och två butiker namnet Outnorth. Huvudkontoret och deras logistikcenter ligger numera i Växjö. Ända sedan starten har här fokus varit Outdoor, utifrån ett skandinaviskt perspektiv – de kallar det ”The best of Scandinavian Outdoor”. De väljer kläder, skor och utrustning från framförallt nordiska varumärken och utifrån hur vi ser på Outdoor här i Norden och Skandinavien. Läs mer om Outnorth...

Outnorth - the best of Scandinavian Outdoor

Vi på SkiFOOD har samma ambition när det gäller livet ute i skog och natur. Vi hälsar dig därför välkommen att checka in här vid Transtrandsfjällens fot