Transtrandsfjällen eller Sälen, som området numera ofta nu kallas, är Sveriges sydligaste fjällområde och ligger strax väster om SkiFOOD i Transtrand. Fjälltopparna når kring 900 meter över havet. Området är mest känt under namnet Sälen...

och är mycket välbesökt tack vare av sina många skidanläggningar på vintern, härlig fjällvandring på sommaren och sin relativa närhet till södra Sverige. Några fjällnamn är Västra Kalven, Östra Kalven, Hundfjället och Granfjället. Transtrandsfjällens högsta punkt är Granfjället, 948 meter över havet.

Transtrandsfjällen, erbjuder upplevelser 365 dagar om året...

Välkommen till Sveriges sydligaste fjällområde Från höjderna vid Siljan och ända bort mot Orsasjön går det utan problem att en klar vinterdag se något som vid en första anblick liknar en hägring. Ett långsträckt vitt landskap reser sig på tio mils avstånd i den väldiga gröna tajgan.  Redan på 1700-talet kunde dalaresenärer berätta att de från fjällkammen kunde se kopparröken från Falun stiga mot skyn.

Det är på detta sätt Transtrandsfjällen vanligen beskrivs. På avstånd och med utsikter. Närmar vi oss fjällen märker vi snabbt att det inte är någon sammanhängande platå som dess nordliga granne Fulufjället. Nej, här ligger i stället en ansamling av olika mindre fjäll, vilka avskiljs genom ofta djupa dalgångar. Gröna på sommaren och så ofattbart vitt på vintern.

Välkommen till själva hjärtat av Transtrands fjällen (Sälen). Checka in på SkiFOOD i Transtrand