Vad kan du som gäst förvänta dig?

"Vad vill du förändra med din åkning? Snyggare? Snabbare? Säkrare? Snålare?"
Vi tittar på hur vi kan optimera alla fem växlar i klassisk längdåkning utifrån tre centrala nycklar; Position-Tyngdöverföring-Timing. Vi tittar också på hur vi kan använda spårbyten till en fartökning med så lite energiåtgång som möjligt. Ett vanligt önskemål är också att få fler alternativ för att kunna svänga och bromsa i utförskörning.

Vem är jag, Bengt Andersson?

Teknikern som blev skidlärare, hälsopedagog och innan det stjärnkock! Livet är kort, gör det som är roligt! Efter 30 säsonger som skidlärare är jag mer inspirerad än någonsin. Har sedan 1993 internationell skidlärarstatus i utförsåkning, ISIA, numera även examinerad längdskidlärare.  Jag äger och driver Skifood i Sälen, ett pensionat vid Vasaloppsarenan. I samband med loppen som Vasaloppet arrangerar, erbjuder vi här logi och mat i en familjär miljö med gångavstånd till Vasaloppsarenan.

För mig är skidåkning det roligaste som finns och jag får energi och glädje av att hjälpa dig som gäst att nå dina mål. Ännu roligare är det att få följa utvecklingen hos mina många återkommande gäster under längre tid.
Det jag får höra från mina skidgäster är att jag är tydlig i mina demonstrationer och instruktioner samt enkel att förstå. Jag får också höra att jag är lyhörd och är bra på att anpassa min coachning utifrån den nivå du som gäst befinner dig på. Efter 30 års undervisning på skidor har jag förstått betydelsen av att låta gästen först få se ett exempel och prova själv innan en instruktion kommer. Annars är det lätt att det blir för mycket i huvudet!